Beste klant,
Vanaf nu betaal je bij een bestelling boven de €65,- geen verzendkosten! Vink bij het afrekenen het vakje gratis verzending aan en de verzendkosten worden automatisch verrekend. Veel shop plezier.
Liefs,
Rika🙋🏼♀️
Beste klant,
Vanaf nu betaal je bij een bestelling boven de €65,- geen verzendkosten! Vink bij het afrekenen het vakje gratis verzending aan en de verzendkosten worden automatisch verrekend. Veel shop plezier.
Liefs,
Rika🙋🏼♀️
Ik kreeg de afgelopen weken weer veel vragen over het ontwormen van kippen. Het is weer najaar en dat betekend vaak ontwormen, maar moet je wel preventief ontwormen? En met welk middel kun je het beste jouw kippen ontwormen?
Allereerst even een uitleg over het woord preventief, wat verstaan we hieronder bij het ontwormen? Mensen ontwormen vaak hun dieren (paarden, schapen, geiten, kippen etc) in het voor en najaar. Zonder te weten of ze wel of geen wormen hebben, dit betekend dus dat je preventief ontwormd. Maar is dit wel goed voor de dieren? De wormen kunnen wanneer je te vaak ontwormd (met hetzelfde medicinale middel) resistent worden tegen het middel. Dit betekent dat de werking van het middel verminderd en de wormen dus kunnen blijven leven ondanks de toegediende medicinale middelen.
Nu is dit bij een natuurlijke ontwormer een ander verhaal, omdat een natuurlijke ontwormer geen chemische middelen bevat kunnen de wormen hier niet resistent voor worden. En daarnaast beschadigd het in tegenstelling tot medicinale middelen niet de goede bacteriën in de darmen. Met een natuurlijke ontworming is het dus wel mogelijk om in het voor en najaar te ontwormen. Of zelfs vaker bij het vermoeden van een wormbesmetting.
Maar ook kun je er voor kiezen om mestonderzoek te laten doen, hierdoor weet je zeker of je wel of niet moet ontwormen. En mijn advies? Ontworm met een natuurlijk middel zoals Ontwormer van De Kippenclub elk voor en najaar. En laat bij twijfel over de gezondheid van jouw kippen toch even mest onderzoek doen. Ontworm ook jouw kippen wanneer je nieuw gekochte hennen of hanen aan jouw toom toevoegt. Je weet natuurlijk nooit wat ze meenemen en of ze wel of niet (goed) ontwormd zijn.
En vergeet niet om na twee weken de behandeling te herhalen! Dit is misschien wel het belangrijkste en de meest gemaakte fout. Want alle eventuele eitjes die in de eerste week nog worden gelegd komen na 2 weken nog uit!
Vind je mestonderzoek nou interessant en wil je hier meer over weten? Volg dan onze digitale cursus mestonderzoek, en leer hoe je het zelf thuis kunt uitvoeren. Je bespaart niet alleen geld voor de onderzoeken maar hoeft ook alleen maar te behandelen wanneer ze wormen hebben (een te hoge score).